Wanneer men pijn heeft in de schouders en de nek, wat overigens regelmatig voorkomt in Nederland, dan is dat enorm vervelend. Een dergelijke pijn kan als zeurend ervaren worden en de complete dag kan er door vergald worden. Mensen met dergelijk klachten lijken vaak een zittend beroep te hebben. Ze zitten bijvoorbeeld de gehele werkdag achter de computer.

Klachten

Dat kan ervoor zorgen dat de klachten ontstaan, alhoewel er natuurlijk ook vele andere oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Iedereen heeft wel eens wat last van de nek of schouders, maar wanneer dit chronisch wordt dan is het belangrijk om hier eens naar te laten kijken. Soms kan een dokter helpen door pijnstillers voor te schrijven, soms wordt er gekeken om bijvoorbeeld naar een fysiotherapeut of een caesar therapeut te gaan. Meer over pijnbestrijding? Lees hier meer informatie over het onderwerp.

pijn door werken met computerDeze laatste kan bijvoorbeeld helpen om te kijken hoe je precies staat en zit en je helpen om je fysieke houding aan te passen. Het kan zijn dat de klachten daardoor veroorzaakt worden. Als je 40 uur per week achter de computer werkt, dan kan je maar beter op de juiste manier achter het scherm zitten. Je weet dan zeker dat je zo min mogelijk belasting hebt op de nek en schouders. Vaak kan een kleine aanpassing aan de manier waar op je achter het computerscherm zit al heel veel schelen. Ook met enige regelmatig bewegen kan helpen om je spieren soepel te houden en zo min mogelijk belasting uit te oefenen op je wervels. Zo kunnen klachten in sommige gevallen vermeden worden of zelfs worden verholpen.

Pijnbestrijding bij chronische pijn

Voor sommige mensen kunnen deze zaken een uitkomt zijn, maar soms is het ook iets anders. Wanneer men last heeft van chronische pijn, dan is dit uiteraard erg vervelend. In sommige gevallen kan er gekeken worden naar alternatieve manieren van pijnbestrijding om het leven van de patiƫnt wat dragelijker te maken.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Sieraden Informatie. All Rights Reserved